Uwaga od 01.12.2018r. zmiana cen:
Obiad pełny na wynos..............................15 zł
II danie na wynos......................................13 zł
Obiad pełny na miejscu............................14 zł
II danie na miejscu....................................12 zł
Zupa..............................................................3 zł
Śniadanie/ kolacja.......................................5 zł
Zupa mała w termopaku..............................2 zł
Jadłospis dekadowy dla ZZOZ Ostrów Wlkp. od 21-02-2021r do 28-02-2021r
OBIADY PŁATNE
Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:
1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.
1p - gluten pszenny, 1ż - gluten żytni, 1j - gluten jęczmienny,1o - gluten owsiany, 2 - jaja, 3 - ryby
4 - mleko, 5 - seler, 6 -gorczyca,7 - ziarna sezamu, 8 - soja
21-02-2021r
Obiad
Zestaw I – rosół z mak. 300 ml. (*5) udko drobiowe pieczone (*5) ziemniaki 200g surówka z kap. pekińskiej 120g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – rosół z mak. 300 ml. (*5) udko drobiowe gotowane (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g
surówka z kap. pekińskiej 120g kompot owocowy 250ml
22-02-2021r
Obiad
Zestaw I– jarzynowa z mak 300 ml (*1p,*4,*5) bigos 300g (*1p,*5,*8) ziemniaki 200g
kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – jarzynowa z mak.300 ml (*1p,*4,*5) potrawka z wieprzowiny 160g (*1p,*4,*5,) ziemniaki 200g
marchewka got. 120g (*1p) kompot owocowy 250ml.
23-02-2021r
Obiad
Zestaw I– krupnik 300ml.(*1j,*5) kotlet miel. z cebulą 80g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa
z oliwą 120g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – krupnik 300ml.(*1j,*5) galantyna wieprzowa 80g (*1p,*2,*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5)
ziemniaki 200g sałata lodowa z oliwą 120g kompot owocowy 250ml.
24-02-2021r
Obiad
Zestaw I – zupa z fasolki szparagowej 300ml.(*1p,*4,*5) filet drob. duszony 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g
sur. z kap. świeżej z marchewką 120g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – zupa z fasolki szparagowej 300ml.(*1p,*4,*5) filet drob. duszony 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g
jarzynka got. 120g (*1p,*5) kompot owocowy 250ml.
25-02-2021r
Obiad
Zestaw I – pieczarkowa z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) rolada wieprzowa w sosie 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g
sałatka z buraków 120g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – grysikowa 300ml.(*1p,*5) rolada schabowa z warzywami w sosie (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g
sałatka z buraków 120g kompot owocowy 250ml.
26-02-2021r
Obiad
Zestaw I – pomidorowa z ryżem 300 ml(*4,*5) ryba smażona 80g (*1p,*2,*3,*5) ziemniaki 200g
sur. z kap.pekińskiej 120g (*2) kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – pomidorowa z ryżem 300 ml(*1p,*4,*5) ryba z pieca (*3,*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5)
ziemniaki 200g sur. z kap. pekińskiej 120g (*2) kompot owocowy 250ml.
27-02-2021r
Obiad
Zestaw I– barszcz z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) gulasz wieprz. 160g (*1p,*2,*5) sos 100g ziemniaki 200g
sur. z selera i jabłka 120g (*5) kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – barszcz z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) pulpet 80g (*1p,*2,*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g
sur. z selera i jabłka 120g (*5) kompot owocowy 250ml.
28-02-2021r
Obiad
Zestaw I– ryżanka 300ml (*5) kotlet schabowy 70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sur. z kapusty świeżej
z ogórkiem 120g (*2) kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – ryżanka 300ml (*5) schab got.60g (*5) ziemniaki 200g sos biały100g (*1p,*4,*5)
marchewka gotowana 120g (*1p) kompot owocowy 250ml.
( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )
Jadłospis dekadowy dla ZZOZ Ostrów Wlkp. od 21-02-2021r do 28-02-2021r
DIETA NORMALNA
Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:
1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.
1p - gluten pszenny, 1ż - gluten żytni, 1j - gluten jęczmienny,1o - gluten owsiany, 2 - jaja, 3 - ryby
4 - mleko, 5 - seler, 6 -gorczyca,7 - ziarna sezamu, 8 - soja
21-02-2021r E: 2234 kcal; B: 95 g; T: 96g; WW: 306 g
Śniadanie – chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4)
parówka grzana 1 szt. (*8) kawa ml.250ml sałata ketchup 1 szt dżem 1 szt
Obiad – rosół z mak. 300ml (*1p,*5) kurczak pieczony (*5) ziemniaki 200g surówka z kap. pekińskiej 120g
Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) twarożek śmietankowy 100g (*4) herbata 250ml. sałata
posiłek dodatkowy – herbatniki 40g (*1p)
22-02-2021r E: 2126 kcal; B: 76 g; T: 75g; WW: 319 g . Śniadanie – kasza jęczmienna na mleku 300ml (*1j,*4) chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 14g (*4 )
szynka gotowana 40g (*8) kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata
Obiad – jarzynowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5) bigos 300g (*1p,*5,*8) ziemniaki 200g
Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) polędwica drobiowa 50g (*8) herbata 250ml sałata
posiłek dodatkowy – jogurt owocowy 1 szt (*4)
23-02-2021r E: 2287 kcal; B: 85 g; T: 81g; WW: 329 g
Śniadanie – ryż na ml. 300ml.(*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 40g (*1p,*1ż) masło 14g (*4 )
jajko got 1 szt. (*2) kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata
Obiad – krupnik (*1j,*5) kotlet miel. z cebulą 80g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z oliwą 120g
Kolacja – chleb zwykły 100g (*1ż,*1p) masło 20 g (*4) ser żółty 50g (*4) herbata 250ml. sałata
posiłek dodatkowy – placek drożdżowy (*1p,*2,*4)
24-02-2021r E: 2285 kcal; B: 80 g; T: 73 g; WW: 327 g
Śniadanie – zacierka na ml. 300ml.(*1p,*2,*4) chleb razowy 40g(*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) łopatka prasowana 40g (*8) kawa z ml.250ml (*1ż,*1j,*4) sałata
Obiad – zupa z fasolki szparagowej 300ml.(*1p,*4,*5) filet drobiowy duszony 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g
surówka z kapusty świeżej z marchewką 120g
Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) sał.jarzynowa 150g (*2,*5,*6) herbata 250ml sałata
posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt.
25-02-2021r E: 2172 kcal; B: 79 g; T: 80g; WW: 309 g
Śniadanie – kasza jaglana na ml 300ml. (*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) golonkowa 40g (*8) kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata
Obiad – pieczarkowa z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) rolada wieprzowa w sosie 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g
sałatka z buraków 120g
Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) polędwica drobiowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata
posiłek dodatkowy – jogurt owocowy 1 szt (*4)
26-02-2021r E: 2210kcal; B: 65 g; T: 78g; WW: 332 g
Śniadanie – płatki ows. na mleku 300ml (*1o,*4) bułka 70g (*1p) chleb zwykły 30g (*1p,*1ż) masło 14g (*4 )
dżem 70g kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata
Obiad – pomidorowa z ryżem 300 ml (*5) ryba smażona 80g (*1p,*2,*3,*5) ziemniaki 200g
sur. z kap.pekińskiej 120g (*2)
Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) twarożek śmietankowy 100g (*4) herbata 250 ml. sałata
posiłek dodatkowy – jabłko
27-02-2021r E: 2237 kcal; B: 80 g; T: 78g; WW: 312 g
Śniadanie – kasza jęczm. na ml 300ml. (*1j,*4) chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) szynka z indyka 40g (*8) kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata
Obiad – barszcz z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) gulasz wieprz.160g (*1p,*5) ziemniaki 200g sur. z selera i jabłka 120g
Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka gotowana 50g (*8) herbata 250ml. sałata
posiłek dodatkowy – herbatniki 50g (*1p)
28-02-2021r E: 2051 kcal; B: 69 g; T: 73g; WW: 292g
Śniadanie – chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14 (*4 ) jajko got 1 szt (*2)
kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata dżem 1 szt.
Obiad – ryżanka 300ml (*1,*5) kotlet schabowy 70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sur. z kapusty świeżej
z ogórkiem 120g (*2)
Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) golonkowa 50g (*8) herbata 250 ml sałata
posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)
( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )
DIETA ŁATWOSTRAWNA
Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:
1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.
1p - gluten pszenny, 1ż - gluten żytni, 1j - gluten jęczmienny,1o - gluten owsiany, 2 - jaja, 3 - ryby
4 - mleko, 5 - seler, 6 -gorczyca,7 - ziarna sezamu, 8 - soja
21-02-2021r E: 2234 kcal; B: 95 g; T: 96g; WW: 306 g
Śniadanie – chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) parówka grzana 1 szt. (*8) kawa ml.250ml (*1ż,*1j,*4)
sałata dżem 1 szt
Obiad – rosół z mak. (*5) kurczak gotowany (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g
surówka z kap. pekińskiej 120g
Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) twarożek śmietankowy 100g (*4) herbata 250ml. sałata
posiłek dodatkowy – herbatniki 50g (*1p)
22-02-2021r E: 2126 kcal; B: 76 g; T: 75g; WW: 319 g . Śniadanie – kasza jęczmienna na mleku 300ml (*1j,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4 )
szynka gotowana 40g (*8) kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata
Obiad – jarzynowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5) potrawka z wieprzowiny 160g (*1p,*4,*5,) ziemniaki 200g
marchewka got. 120g (*1p)
Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) polędwica drobiowa 50g (*8) herbata 250ml sałata
posiłek dodatkowy – jogurt owocowy 1 szt (*4)
23-02-2021r E: 2287 kcal; B: 85 g; T: 81g; WW: 329 g
Śniadanie – ryż na ml. 300ml.(*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4 ) jajko got 1 szt. (*2)
kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata
Obiad – krupnik (*1j,*5) galantyna wieprzowa 80g (*1p,*2,*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5)
ziemniaki 200g sałata lodowa z oliwą 120g
Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20 g (*4) twarożek 100g (*4) herbata 250ml. sałata
posiłek dodatkowy – placek drożdżowy (*1p,*2,*4)
24-02-2021r E: 2285 kcal; B: 80 g; T: 73 g; WW: 327 g
Śniadanie – zacierka na ml. 300ml.(*1p,*2,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4)
łopatka prasowana 40g (*8) kawa z ml.250ml (*1ż,*1j,*4) sałata
Obiad – zupa z fasolki szparagowej 300ml.(*1p,*4,*5) filet drob. duszony 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g
jarzynka gotowana 120g (*1p,*4)
Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka konserwowa 50g (*8) herbata 250ml sałata
posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt.
25-02-2021r E: 2172 kcal; B: 79 g; T: 80g; WW: 309 g
Śniadanie – kasza jaglana na ml 300ml. (*1p) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) golonkowa 40g (*8)
kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata
Obiad – grysikowa 300ml.(*5) rolada schab. z warzywami 80g (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g
sałatka z buraków 120g
Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) polędwica drobiowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata
posiłek dodatkowy – jogurt owocowy 1 szt (*4)
26-02-2021r E: 2210kcal; B: 65 g; T: 78g; WW: 332 g
Śniadanie – płatki ows. na mleku 300ml (*1o,*4) bułka 70g (*1p) chleb pszenny 30g (*1p) masło 14g (*4 )
dżem 70g kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata
Obiad – pomidorowa z ryżem 300 ml(*1p,*4,*5) ryba z pieca 60g (*3,*5)sos biały 100g (*1p,*4,*5)
ziemniaki 200g surówka z kap. pekińskiej 120g
Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) twarożek śmietankowy 100g (*4) herbata 250 ml. sałata
posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt
27-02-2021r E: 2217 kcal; B: 80 g; T: 78g; WW: 307 g
Śniadanie – kasza jęczmienna na ml 300ml. (*1o,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4)
szynka z indyka 40g (*8) kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata
Obiad – barszcz z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) pulpet 80g (*1p,*2,*5) sos100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g
sur. z selera i jabłka120g
Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka gotowana 50g (*8) herbata 250ml. sałata
posiłek dodatkowy – herbatniki 50g (*1p)
28-02-2021r E: 2172 kcal; B: 79 g; T: 80g; WW: 309 g
Śniadanie – chleb pszenny 100g (*1p) masło 14 (*4 ) jajko got 1 szt (*2) kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata dżem 1 szt.
Obiad – ryżanka 300ml (*1,*5) schab got. w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g marchew got. 120g (*1p)
Kolacja – chleb 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) golonkowa 50g (*8) herbata 250 ml sałata
posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)
( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )