Login    
image
STOŁÓWKA

 


Dział Żywienia tel 62 59-51-158 lub wew 157

Stołówka szpitalna znajduje się nad kuchnią centralną w pawilonie C

 

Poleca:

  1. Obiady domowe 2-daniowe – na stołówce szpitalnej od godziny 12:00 – 14:30
    Prosimy o zamówienie obiadu do godz 10:00 w danym dniu tel. wew. 157 lub 158.
    Koszt obiadu  15z ł obiad pełen na wynos, 13 zł drugie danie na wynos, 14zł obiad pełen na miejscu, 12 zł drugie danie na miejscu, 3zł zupa, 5 zł śniadanie kolacja
  2. Ciasto własnego wypieku na wynos, duży wybór np. sernik z brzoskwiniami, makowiec z kruszonką, w-z, miodownik, szarlotka, drożdżówki, rogaliki, babeczki z , rureczki ze śmietaną
  3. Dania garmażeryjne własnego wyrobu na wynos np. galantyna drobiowa, schab z twarogiem, sałatki, galaciki wieprzowe lub drobiowe.
  4. Organizowanie bankietów do 50 osób na stołówce szpitalnej
  5. Organizowanie bankietów typu szwedzki bufet do 70 osób

 

BUŁKA ŚNIADANIOWA z jajkiem - cena 4 zł

 

 


Wartość odżywcza: kcal.-562;białko-20g.:tłuszcze- 29g,węglowodany- 59g

Skład: bułka wrocławska lub grahamka-70g masło 20g, sałata, jajko 1 szt 60g,majonez 5g, pomidor 30g, ogórek św.30g

 

Termin ważności od daty wyprodukowania 8 godzin .przechowywana w ladzie chłodniczej od 4ºC do 8ºC

Składniki: bułka wrocławska lub grahamka -70g (mąka pszenna , (mąka graham34,2% w bułce graham), woda,kwas pszenny(suchy kwas pszenny-mąka pszenna,bakterie fermentacji)woda drożdże piekarskie ,sól,cukier,) ,majonez dekoracyjny Winiary. olej rzepakowy ,żółtko 6% .ocet,musztarda,woda,gorczyca,ocet,sół ,przyprawy, aromat,przeciwutleniacz E 385,regulator kwasowości -kwasek cytrynowy.

Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże, gorczyca,sezam ,seler

 


 

 

 

BUŁKA ŚNIADANIOWA z szynką konserwową – 4 zł

 

Wartość odżywcza: kcal.-517;białko-18.:tłuszcze- 26g,węglowodany- 59g

Skład: bułka wrocławska lub grahamka-70g masło 20g, sałata, ser żółty 25g, szynka konserwowa 25g, pomidor 30g, ogórek św.30g

Termin ważności od daty wyprodukowania 8 godzin .przechowywana w ladzie chłodniczej od 4ºC do 8ºC

Składniki: bułka wrocławska lub grahamka 70g (mąka pszenna , (mąka graham34,2% w bułce graham), woda,kwas pszenny(suchy kwas pszenny-mąka pszenna,bakterie fermentacji)woda drożdże piekarskie ,sól,cukier,). Szynka konserwowa wieprzowa - ,(skład-mięso wieprzowe 81%,woda,sól,skrobia ziemniaczana,wzmacniacz smaku e 621.przeciw utleniacze e 301,e316 ,stabilizatory e 451,e450e452,barwnik e 124,dekstroza, substancja sojowa zagęszczająca e 407,substancja konserwująca e 2502,białko SOJOWE,ekstrakt przypraw i przyprawy ) .Ser żółty gołda ,(skład sera -mleko pasteryzowane ,sól,stabilizator(chlorek wapnia),konserwant (azotan potasu),podpuszczka,barwnik E 160b,kultury bakterii,zawartość tłuszczu 26%

Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże, gorczyca, sezam,seler

 

 

 

 

 

 

BUŁKA ŚNIADANIOWA z szynką wieprzowa got.- 4 zł

Wartość odżywcza: kcal.-517;białko-18.:tłuszcze- 26g,węglowodany- 59g
Skład: bułka wrocławska  lub grahamka 70g, masło 20g, sałata, ser żółty 25g szynka got,wieprzowa25g, pomidor 30g , ogórek św 30g   
Termin ważności  od daty  wyprodukowania 8 godzin .przechowywana w  ladzie chłodniczej od 4ºC do 8ºC
            Skład: bułka wrocławska  lub grahamka (mąka pszenna , (mąka  graham34,2% w bułce  graham), woda,kwas pszenny(suchy kwas pszenny-mąka pszenna,bakterie fermentacji)woda drożdże  piekarskie ,sól,cukier,) , ser  żółty gołda,(skład sera -mleko pasteryzowane ,sól,stabilizator(chlorek wapnia),konserwant(azotan potasu),podpuszczka,barwnik E 160b,kultury bakterii,zawartość tłuszczu 26% ) , szynka  wieprzowa got. - ,(skład-szynka wieprzowe 79%,woda,sól,wzmacniacz smaku  e 621.przeciw utleniacze e 301,e316 ,stabilizatory e 451,e450e452,barwnik e 124,dekstroza. substancja  sojowa zagęszczająca e 407,substancja  konserwująca  e 2502,białko SOJOWE,ekstrakt przypraw i przyprawy ),
                     Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże, gorczyca, sezam,seler

 

 

 

 

 

 

BUŁKA ŚNIADANIOWA z polędwicą drobiową – 4 zł

 

 

 

 

Wartość odżywcza: kcal.-517;białko-18.:tłuszcze- 26g,węglowodany- 59g
        Skład: bułka wrocławska  lub grahamka 70g, masło 20g, sałata, ser żółty 25g polędwica drobiowa25g pomidor 30g , ogórek św 30g   
Termin ważności  od daty  wyprodukowania 8 godzin .przechowywana w  ladzie chłodniczej od 4ºC do 8ºC
Skład: bułka wrocławska lub grahamka  (mąka pszenna typ 500 , (mąka  graham34,2% w bułce  graham), woda,kwas pszenny(suchy kwas pszenny-mąka pszenna,bakterie fermentacji)woda drożdże  piekarskie ,sól,cukier,) ser żółty gołda,(skład sera -mleko pasteryzowane ,sól,stabilizator(chlorek wapnia),konserwant(azotan potasu),podpuszczka,barwnik E 160b,kultury bakterii,zawartość tłuszczu 26% ) ,polędwica  drobiowa -25g ,(skład-mięso drobiowe z kurczaka 61%,woda,sól,skrobia ziemniaczana,wzmacniacz smaku  e 621.przeciw utleniacze e 301,e316 ,stabilizatory e 451,e450e452,barwnik e 124,dekstroza .substancja  sojowa zagęszczająca żelujące e 407,e 425,substancja  konserwująca  e 500,substancje zagęszczające e 415,e417,białko SOJOWE,ekstrakt przypraw i przyprawy ) .
      Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże, gorczyca, sezam,seler

 

 

DROŻDŻÓWKA Z BUDYNIEM - 1,80 zł

Wartość odżywcza: kcal – 367 ; białko 7g;tłuszcze- 12g;węglowodany-60g
            Skład: mąka pszenna tortowa, jajko, cukier, margaryna, drożdże, budyń, cukier waniliowy, cukier puder, mleko
                   Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże

 

 

 

 

 

DROŻDŻÓWKA Z MARMOLADĄ- 1,80 zł

Skład: mąka pszenna tortowa, jajko, cukier, margaryna, masło,drożdże, marmolada, cukier waniliowy, cukier puder, mleko
                    Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże

 

 

Zamówienie i odbiór w kuchni szpitalnej telefon w.157 lub 158 od godz. 7,00 do 13,00

 

  
image
Aktualny jadłospis

Uwaga od 01.12.2018r. zmiana cen:


Obiad pełny na wynos..............................15 zł

II danie na wynos......................................13 zł

Obiad pełny na miejscu............................14 zł 

II danie na miejscu....................................12 zł

Zupa..............................................................3 zł

Śniadanie/ kolacja.......................................5 zł

Zupa mała w termopaku..............................2 zł

 

 

 

 

Jadłospis dekadowy dla ZZOZ Ostrów Wlkp. od 20-01-2020r do 31-01-2020r

( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu ) dieta normalna

Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów:1p-gluten pszenny,1ż -gluten żytni, 1o-gluten owsiany, 1j-gluten jęczmienny, 2 jaja, 3-ryby, 4-mleko, 5-seler, 6-gorczyca, 7- ziarna sezamu, 8- soja.

Legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.

 

Dział Żywienia nr telefonu 62 5951158 - dodatkowe informacje dla pacjentów na temat alergenów znajdujących się w potrawach danego jadłospisu.

 

20-01-2020r

Obiad

Zestaw I – jarzynowa z mak. 300ml. (*1p,*4,*5 ) bigos 250g (1p,*5,*8) ziemniaki 200g kompot 250ml.

Zestaw II – jarzynowa z mak. 300ml. (*1p,*4,*5 ) sztuka mięsa w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g brokuł got.120g (*4) kompot 250ml.

 

21-01-2020r

Obiad

Zestaw I – zupa z groszku i marchewki 300ml. (*1j,*4,*5) bitka wieprzowa w sosie 160g (*1p,*5) kasza 200g (*1j) sałata lodowa z oliwą 120g kompot 250 ml.

Zestaw II – zupa z groszku i marchewki 300ml. (*1j,*4,*5) schab got. w sosie 160g (*1p,*5) kasza 200g (*1j) sałata lodowa z oliwą 120g kompot 250 ml.

 

22-01-2020r

Obiad

Zestaw I – kalafiorowa 300ml (*1p,*4,*5) kotlet miel z cebulą 180g (*1,*2,*5) ziemniaki 200g sałatka z buraków120g kompot 250 ml.

Zestaw II – kalafiorowa 300ml (*1p,*4,*5) pulpet got.80g (*1,*2,*5) sos biały (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sałatka z buraków120g kompot 250 ml.

 

23-01-2020r

Obiad – żurek 300ml. (*1p,*4,*5,*8 ) filet panier.70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g surówka z marchwi i jabłek 120gkompot 250 ml.

Zestaw II – jarzynowa 300ml. (*1p,*4,*5 ) filet got. 60g sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g surówka z marchwi i jabłek 120g kompot 250 ml.

 

24-01-2020r

Obiad

Zestaw I – wiosenna 300 ml (*1p,*4,*5 ) kopytka z kapustą kiszoną got.450g (*1,*2,*5) kompot 250 ml.

Zestaw II – wiosenna 300 ml (*1p,*4,*5) ryba got. z pieca 60g (*3) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g marchewka got.120g (*1p,*4 ) kompot 250 ml.

 

25-10- 2020r

Obiad

Zestaw I – pomidorowa z mak.300 ml (*1p,*4,*5 ) gulasz wieprz.160g (*1,*5,*8) kasza 200g (*1j) surówka z kapusty pekińskiej 120g kompot 250 ml.

Zestaw II – pomidorowa z mak.300 ml (*1p,*4,*5 ) potrawka z wieprz.160g (*1p,*4,*5,*8) kasza 200g (*1j) surówka z kapusty pekińskiej 120g kompot 250 ml.

 

26-01-2020r

Obiad

Zestaw I – grysikowa (*1p,*5 )kotlet schabowy 70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g marchewka z groszkiem120g (*1p,*4) kompot 250 ml.

Zestaw II – grysikowa (*1p,*5 ) schab got. 60g sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g marchewka z groszkiem120g (*1p,*4) kompot 250 ml.

 

27-01-2020r

Obiad

Zestaw I – brokułowa 300 ml (*1p,*4,*5) de Volaile 80g (*1p,*2,*4,*5) ziemniaki 200g kapusta czerwona got.120gkompot 250 ml.

Zestaw II – brokułowa 300 ml (*1p,*4,*5) kurczak sosie słodko-kwaśnym 150g (*1p,*4,*5) ryż 200g kompot 250 ml.

 

28-01-2020r

Obiad

Zestaw I – barszcz z mak.300ml (*1p,*4,*5) pieczeń wieprzowa w sosie 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z oliwą 120g (*5) kompot 250 ml.

Zestaw II – barszcz z mak.300ml (*1p,*4,*5) sztuka mięsa w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z oliwą 120g (*5) kompot 250 ml.

 

29-01-2020r

Obiad

Zestaw I – zupa z fasolki szparagowej 300ml. (*1p,*4,*5 ) pieczeń rzymska 80g (*1,*2,*5) ziemniaki 200g surówka z kap. kiszonej 120g kompot 250 ml.

Zestaw II – zupa z fasolki szparagowej 300ml. (*1p,*4,*5 ) pulpet got.80g (*1p,*2,*5) sos biały (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g jarzynka got.120g (*1p,*4,*5) kompot 250 ml.

 

30-01-2020r

Obiad

Zestaw I – rosół z mak. (*1p,*4,*5 ) udko pieczone ziemniaki 200g sałatka z ogórków konserwowych 120g kompot 250 ml.

Zestaw II – rosół z mak. (*1p,*4,*5 ) kurczak gotowany sos biały 100g (*1p.*4,*5) ryż 200g brokuł got.120g (*4) kompot 250 ml.

 

31-01-2020r

Obiad

Zestaw I – krupnik 300ml (*1j) ryba smażona 80g (1p,*2,*5) ziemniaki 200g sos grecki 100g (*1p,*4,*5) kompot 250 ml.

Zestaw II – krupnik 300ml (*1j) ryba got. z pieca 60g (*3) sos biały (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sos grecki 100g (*1p,*4,*5) kompot 250 ml.