CENNIK
Obiad pełny na wynos..............................18 zł
II danie na wynos......................................16 zł
Obiad pełny na miejscu...........................17 zł
II danie na miejscu...................................15 zł
Zupa (1 litr)..................................................5 zł
Zupa w termopaku......................................4 zł
Śniadanie/ kolacja.......................................6 zł
AKTUALNY JADŁOSPIS
Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:
1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.
1p - gluten pszenny, 1ż - gluten żytni, 1j - gluten jęczmienny, 1o - gluten owsiany,
2 - jaja, 3 - ryby, 4 - mleko, 5 - seler, 6 -gorczyca,7 - ziarna sezamu, 8 - soja
21-05-2022r
Zestaw I– kalafiorowa 300 ml (*1j,*5)sztuka mięsa w sosie chrzanowym 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sur. z marchwi i jabłka 120g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – kalafiorowa 300 ml (*1j,*5) sztuka mięsa w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sur. z marchwi i jabłka 120g kompot owocowy 250ml.
22-05-2022r
Zestaw I – grysikowa 300ml.(*5,*1p) filet panierowany 70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g surówka z kapusty pekińskiej 120g (*5) kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – grysikowa 300ml.(*5,*1p) filet gotowany 60g (*5) ziemniaki 200g sos biały 100g (*1p,*4,*5) surówka z kapusty pekińskiej 120g (*5) kompot owocowy 250ml.
23-05-2022r
Zestaw I – zupa wiosenna 300 ml(*1p,*5)makaron z sosem myśliwskim 350g (*1p,*4,*5,*8) kompot owocowy 250ml.
Zestaw II – zupa wiosenna 300 ml(*1p,*4,*5) udko gotowane (*5) sos 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g marchew got. 120g (*1p) kompot owocowy 250ml.
24-05-2022r
Zestaw I – żurek 300 ml (*1p ,4,5*) gulasz wieprz.160g (*1p,*5) ziemniaki 200g (*1j)
sałata lodowa z oliwą 120g (*1p) kompot owocowy 250 ml.
Zestaw II – ryżanka 300 ml (*1p ,4,5*) sztuka mięsa w sosie160g (*1p,*5) ziemniaki 200g (*1j) sałata lodowa z oliwą 120g (*1p) kompot owocowy 250 ml.
25-05-2022r
Zestaw I – botwinka 300 ml (*1p,*5) pieczeń rzymska 80g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g
sur. z selera i jabłka 120g (*5) kompot owocowy 250 ml.
Zestaw II – botwinka 300 ml (*1p) pulpet w sosie 180g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g
sur. z selera i jabłka 120g (*5) kompot owocowy 250 ml.
26-05-2022r
Zestaw I – szpinakowa 300ml (*1p,*4,*5) filet drobiowy duszony (*1p,*5) ziemniaki 200g kalafior got.120g kompot owocowy 250 ml.
Zestaw II –szpinakowa 300ml (*1p,*4,*5) filet drobiowy duszony (*1p,*5) ziemniaki 200g kalafior got.120g kompot owocowy 250 ml.
27-05-2022r
Zestaw I – zupa z fasolki szparagowej 300 ml (*1p,*4,*5 ) kotlet jarski (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sur. z marchwi i jabłka 120g kompot owocowy 250 ml.
Zestaw II – zupa z fasolki szparagowej 300 ml (*1p,*4,*5 ) ryba z pieca 60g (*3,*5) sos 100 (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sur. z marchwi i jabłka 120g kompot owocowy 250 ml.
28-05-2022r
Zestaw I – pomidorowa z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) kotlet schabowy 80g (*1p,*2) ziemniaki 200g sałata lodowa z oliwą 120g kompot owocowy 250ml.
Zestaw II –pomidorowa z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) schab got. w sosie (*1p,*2,*5)
ziemniaki 200g sałata lodowa z oliwą 120g kompot owocowy 250 ml.
29-05-2022r
Zestaw I – rosół z mak. 300ml (*1p,*5) udko gotowane 250g (*5) sos biały 100 (*1p,*4,*5) ryż 200g marchewka z groszkiem 120g kompot owocowy 250 ml.
Zestaw II – rosół z mak. 300ml (*1p,*5) udko gotowane 250g (*5) sos biały 100 (*1p,*4,*5) ryż 200g marchewka z groszkiem 120g kompot owocowy 250 ml.
30-05-2022r
Zestaw I – krupnik (*1j,*5) schab z pieczarkami ziemniaki 200g kapusta kisz. got. 150g kompot owocowy
Zestaw II –krupnik (*1j,*4,*5) potrawka z wieprzowiny 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g brokuł got.120g kompot owocowy
31-05-2022r
Zestaw I – grochówka 300 ml (*1p,*5) bitka wieprzowa w sosie 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g sur. z kap.pekińskiej 120g kompot owocowy 250 ml.
Zestaw II – ziemniaczanka 300 ml (*1p,*4,*5) bitka wieprzowa w sosie 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g sur. z kap.pekińskiej 120g kompot owocowy 250ml.
( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )